Το οινοποιείο μας φτιάχτηκε με πολύ πείσμα (Pontiglio) με σκοπό να διασώσει την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού σε μια περιοχή με πολύ πλούσια ιστορία, που κινδύνεψε να εξαφανιστεί. Γι αυτό και ειδικεύεται στην καλλιέργεια ντόπιων ποικιλιών (που δε συναντώνται σε άλλο μέρος της γης) και στην παραγωγή απ’ αυτές μοναδικών κρασιών. Οι κυρίαρχες ποικιλίες είναι ο κακοτρύγης, άσπρο κρασοστάφυλο και το σκοπελίτικο, μαύρο κρασοστάφυλο. Καλλιεργούμε λοιπόν τα αμπέλια μας, που τα περισσότερα είναι στην οικογένεια μας εδώ και 150 χρόνια αλλά συνεργαζόμαστε και με ντόπιους αμπελοκαλλιεργητές και απορροφούμε την παραγωγή τους. Δίνουμε έτσι ένα κίνητρο σ’ αυτούς που έχουν αμπέλια, να συνεχίσουν να τα καλλιεργούν (με την προϋπόθεση ότι δε θα χαλάσουν τις ντόπιες ποικιλίες) και σε πολλούς νέους να ξεκινήσουν φυτεύοντας νέα αμπέλια, πάντα με ντόπιες ποικιλίες, με στόχο η περιοχή μας να αποκτήσει ξανά ένα μέρος από την αίγλη του παρελθόντος.

Παράλληλα με την παραγωγή κρασιών, το οινοποιείο μας πειραματίζεται με στόχο τη βελτίωση τους, τη δημιουργία νέων ετικετών και νέων προϊόντων πάντα με τις ντόπιες και μοναδικές ποικιλίες μας, για να κάνουμε γνωστό στον κόσμο, ότι δεν είναι μόνο οι διεθνείς ποικιλίες που κάνουν καλό κρασί αλλά και πολλές από τις ντόπιες ποικιλίες δίνουν εξαιρετικά και πολύ μοναδικά κρασιά και το σπουδαιότερο: αυτά τα κρασιά είναι δεμένα με την κουλτούρα και το διαιτολόγιο αυτού εδώ του τόπου που έρχεται από πολλούς αιώνες πίσω.