Το όνομα του προέρχεται από την δυσκολία που έχει κατά τον τρύγο, καθώς το
κοτσάνι του είναι σκληρό.
Όλα όμως δείχνουνε ότι είναι μια πολυδυναμική ποικιλία. Δηλαδή μπορεί να δώσει
διαφορετικά αποτελέσματα με διαφορετικό τρόπο οινοποίησης ή διαφορετικό χρόνο
τρύγου. Πάντως είναι σίγουρο ότι είναι πολύ ευαίσθητη ποικιλία, από το αμπέλι
μέχρι και το κρασί που παράγεται. Συμπληρώνοντας ένα ακόμα αξιόλογο προϊόν του
ελληνικού αμπελώνα.Κρασί λευκό ξηρό. Πρασινοκίτρινες ανταύγειες. Φίνο άρωμα
από άνθη λεμονιάς. Γεμάτο σώμα. Μακρά επίγευση. Σερβίρεται στους 12-13 C.
Ταιριάζει με ψάρια, θαλασσινά, άπαχο κρέας, όχι βαριά μαγειρεμένα φαγητά.